GTST

Now: Life hasn’t been easy at all for actress Jasmine Sendar and her anti-racism journey

Jasmine Sendar blijft een krachtige stem in het gesprek over gelijkheid, waarbij ze de weg baant voor een inclusievere en rechtvaardigere toekomst in de Nederlandse entertainmentindustrie.

Jasmine Sendar - IMDb

Jasmine Sendar, de beroemde Nederlandse actrice van Surinaamse afkomst, is bij het publiek bekend door haar rol in de populaire serie Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) en vele andere televisieprojecten. Hoewel haar carrière succesvol is, weten maar weinigen dat Jasmine te maken heeft gehad met grote uitdagingen in haar persoonlijke en professionele leven, waaronder racisme.

Sendar, geboren en getogen in Nederland, heeft in verschillende situaties gemerkt dat ze anders werd behandeld vanwege haar afkomst en huidskleur. In een interview deelde ze dat ze, sinds ze begon met haar carrière in de entertainmentindustrie, heeft gemerkt dat ze anders werd behandeld dan blanke acteurs. “Ik werd vaak niet serieus genomen voor hoofdrollen, en vaak werd ik niet eens overwogen voor rollen, enkel vanwege mijn huidskleur,” vertelde Jasmine openhartig.

Racisme was niet alleen aanwezig tijdens castingprocessen, maar ook op dagelijkse werkplekken. Jasmine heeft eerder gedeeld dat ze werd onderschat tijdens opnames en soms zelfs beledigende opmerkingen kreeg. “De racistische opmerkingen en de neerbuigende blikken gaven me het gevoel dat ik daar niet thuishoorde,” zei ze. Deze ervaringen hebben haar pijn gedaan, maar Jasmine bleef vastberaden en liet het haar motivatie niet ontnemen.

Een van de meest opvallende momenten was toen ze deelnam aan de Black Lives Matter-beweging in Nederland, waarbij ze haar stem liet horen tegen racisme in de entertainmentindustrie en de samenleving in het algemeen. “Ik vecht niet alleen voor mezelf, maar voor iedereen die onrecht heeft ervaren. We moeten verandering brengen, en ik zal niet langer zwijgen,” benadrukte Jasmine.

In de afgelopen jaren is Jasmine een symbool geworden van de strijd voor diversiteit en gelijkheid in de Nederlandse entertainmentindustrie. Ze blijft haar stem verheffen over racisme, niet alleen in interviews, maar ook door haar werk. Haar moed en vastberadenheid hebben veel mensen geïnspireerd, vooral vrouwen van kleur die hun plek zoeken in de entertainmentindustrie.

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

DISABLE ADBLOCK TO VIEW THIS CONTENT!