GTST

Heet nieuws: GTST-afleveringen worden nog steeds ingekort, waardoor fans zich grote zorgen maken

Een aflevering per week minder, een zomerstop die al in begin juni begint en kortere afleveringen: langzaam maar zeker krijgt de kijker steeds minder GTST te zien.

Goede Tijden, Slechte Tijden | RTL Nieuws & Entertainment

GTST blijft maar inkrimpen. Zo werd in 2020 de vrijdagaflevering geschrapt en sinds 2023 begint de zomerstop een maand eerder. Daarnaast loopt de uitzendduur stilletjes terug. Gemiddeld duurt een aflevering zo’n 22 à 23 minuten, maar de laatste jaren lijkt een speelduur van krap 21 minuten eerder regel dan uitzondering.

En zelfs dat is soms al een hele opgave: aflevering 6944 (komende maandag te zien) duurt, inclusief een ‘wat voorafging’-blokje, slechts 20 minuten en 13 seconden. Dat is schrikbarend kort. Maar het kan erger: aflevering 6620 (september 2022) heeft een speelduur van slechts 18 minuten en 50 seconden.

26 minuten

Dat was jaren geleden wel anders. Aflevering 2564 (seizoen 14), zonder een ‘wat voorafging’-blokje, duurt bijvoorbeeld maar liefst 27 minuten en 46 seconden. Zelfs als je de leader van 60 seconden en de vooruitblik van 40 seconden daar vanaf trekt, blijft er nog steeds 26 minuten aan kijkplezier over.

Kortere afleveringen zijn vanzelfsprekend geen ramp als deze een hoop actie bevatten. Maar daar is al tijden geen sprake meer van.

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

DISABLE ADBLOCK TO VIEW THIS CONTENT!