GTST

Hoe is het nu met voormalig GTST-ster Ruud Feltkamp? ‘Geheugenverlies aan overgehouden’

We kennen hem als jochie uit Kruimeltje, Noud Alberts in Goede Tijden, Slechte Tijden óf misschien ken je ‘m wel door zijn dj-carrière. Ruud Feltkamp is al een tijdje naar de achtergrond verdwenen. In gesprek met Veronica Superguide vertelt Ruud wat hij tegenwoordig allemaal uitspookt.

Het is 2012. Op zowat elk meidenblad dat ons land kent, pronkt het hoofd van Ruud Feltkamp – of eigenlijk Noud. De opper-hunk van het moment. Het was één groot gekkenhuis. “Als er in Amsterdam een tram langsreed, draaide ik er automatisch mijn rug naar toe. Er werd op ramen geklopt en mensen namen foto’s.” Zijn carrière zat in een stroomversnelling: de ene première was nog niet voorbij, of er stond alweer een nieuw interview op de agenda. In 2018 gooide Ruud de handdoek in de ring voor zijn soap carrière.

Goede Tijden, Slechte Tijden

In de kleedkamer van Goede Tijden, Slechte Tijden zat Ruud uren op zijn telefoon, cursus na cursus te volgen. Toen viel voor hem het kwartje: het was tijd om een andere weg in te slaan. Ruud pakte zijn koffers, vertrok uit het fictieve stadje Meerdijk en dook volledig de crypto-wereld in. Een duik in het diepe. “Ik dacht: als ik dit écht als ondernemer een kans wil geven, moet ik er vol voor gaan. En dus afscheid nemen van Goede Tijden, Slechte Tijden.

De tekst gaat verder onder de Instagram-post

Ruud krijgt een flinke lach op zijn gezicht als hij terugdenkt aan zijn hoogtijdagen in de populaire soap Goede Tijden, Slechte Tijden. “Ik heb daar elke dag de slappe lach gehad. Het team is ongelofelijk.” Met zijn soap oma Jette van der Meij – of Laura Alberts zoals de meesten haar kennen – heeft hij nog regelmatig contact. “We checken af en toe hoe het met elkaar gaat. Die band blijft altijd bestaan.

Van Kruimeltje naar crypto

Ruud is inmiddels van alle markten thuis. Het grote podium heeft-ie inmiddels ingewisseld voor een ‘doodnormale’ kantoorbaan. Na zijn vertrek uit Meerdijk sloeg de voormalig acteur met zijn broer de handen ineen. Het bedrijf Cryptohopper kwam tot stand. “Je bent een acteur in een populaire tv-serie en opeens sta je aan het hoofd van een tech-onderneming”, legt hij uit. Zijn leven is inmiddels 180 graden gedraaid, maar deze carrière geeft hem ook rust. “Mijn inkomsten hangen af van hoe hard ik ervoor werk. En niet of ik nog populair genoeg ben om in de serie te blijven óf dat ze mij eruit schrijven. Die controle vind ik fijn om te hebben.” Ruud heeft dus allesbehalve spijt dat hij zijn acteercarrière aan banden heeft gelegd. Toch kriebelt het soms nog wel bij hem. “Ik mis het wereldje absoluut.

De tekst gaat verder onder de Instagram-post

Geheugenverlies en concentratieproblemen

Na al die jaren in de spotlights, vindt de oud GTST-acteur niets fijner dan op een Amsterdams terras te zitten, zónder al die gillende fans om zich heen. Tóch sluit-ie een comeback niet uit. Mochten de makers van Wie is de Mol hem bellen, zegt Ruud daar immers zeker geen ‘nee’ tegen. Maar om de haverklap een of andere spelshow doen? Dat zit er niet meer in. Eén van de weinige programma’s waar hij een uitzondering voor zou maken, is Expeditie Robinson. In 2012 deed Ruud al eens aan dit programma mee en hij is dan ook gevraagd voor het All Star seizoen. “Ik wilde graag nog een keer meedoen, maar de vorige keer heb ik er geheugenverlies en concentratieproblemen aan overgehouden.” Zijn bedrijf liep op rolletjes, dus de timing was ronduit ruk. “Als ik terugkom en mijn hersenen functioneren niet lekker, dat kan natuurlijk niet. Ik koos dan ook voor mijn bedrijf.

Zien we Ruud Feltkamp nog terug op tv?

De fans van het voormalig tieneridool kunnen stilletjes beginnen aftellen. Ruud hint namelijk op een langverwachte comeback, zij het op een geheel nieuwe manier. “Laat ik het zo zeggen: als ik terugkom, zal het op een andere manier zijn dan voorheen”, deelt hij mee. En nee, niet zoals oud-collega Ferry Doedens op een 18+ platform. Ruud heeft plannen om zijn stempel te drukken in de entertainmentwereld met zijn eigen bedrijf. “Ik denk dat ik mijn expertise en mijn netwerk als (tech)ondernemer goed kan combineren met mijn ervaring in film en televisie.” Maar wat voor bedrijf dat precies is, houdt-ie voorlopig nog in het midden.

Goede Tijden, Slechte Kijken kijk je van maandag tot en met donderdag om 20.00 op RTL4 of kijk het terug via Videoland.

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

DISABLE ADBLOCK TO VIEW THIS CONTENT!