Dít zijn de nieuwe coaches en presentatoren van The Voice of Holland: ‘Kijkers protesteren onverwachts’
De kogel is eindelijk door de kerk: de opnames van het nieuwe seizoen van The Voice of Holland gaan binnenkort van start. Ilse de Lange, Willie Wartaal, Dinand Woesthoff en Suzan & Freek zijn de nieuwe coaches en de presentatie ligt in handen van Chantal Janzen en Edson Da Graça.
Drie jaar nadat The Voice of Holland onder vuur kwam te liggen vanwege grensoverschrijdend gedrag achter de schermen, keert de succesvolle talentenjacht terug op televisie.
Coaches
Naast de volwassen editie van het programma, keert ook The Voice Kids terug. Ook daarin zal Ilse de Lange als coach te zien zijn. Verder nemen Claude, Flemming en Emma Heesters plaats in de rode stoelen. De presentatie van The Voice Kids ligt in handen van Jamai Loman en Quinty Misiedjan.
Extra gedragsregels
Daarnaast heeft RTL ‘extra gedragsregels’ ingevoerd. Daaronder valt onder meer dat deelnemers niet meer alleen zijn met coaches of medewerkers. Bij online contact wordt gebruikgemaakt van een speciale app waarbij de berichten kunnen worden ingezien. Daarnaast zijn er programmacoaches die de kandidaten voor, tijdens en na het programma begeleiden, zijn de coaches gescreend door onafhankelijke deskundigen en zijn er nieuwe mensen aangesteld op belangrijke posities.
Wie zijn de coaches van The Voice of Holland 2026?
De line-up van coaches is opvallend veelzijdig. Ilse DeLange keert terug in haar vertrouwde rode stoel, maar krijgt gezelschap van drie nieuwkomers:
- Willie Wartaal: rapper, presentator en muzikale alleskunner die ongetwijfeld een ongefilterde blik op talent zal geven.
- Suzan & Freek: het populaire duo brengt niet alleen hitervaring mee, maar ook het perspectief van muzikale samenwerking.
- Dinand Woesthoff: de voormalige Kane-frontman keert terug in de spotlight met een coachrol die past bij zijn rock-DNA.
Deze mix van pop, rock, hiphop en singer-songwriter belooft een explosieve dynamiek in de draaistoelen.

Wie zijn de coaches van The Voice Kids 2026?
Ook bij The Voice Kids gaan de rode stoelen draaien met een mix van bekend en nieuw. Ilse DeLange doet hier een dubbele shift als coach, en wordt versterkt door:
- Claude: de hitmachine achter ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’ en de Nederlandse deelneemer van het Eurovisie Songfestival 2025 brengt internationale flair en een jong perspectief.
- Flemming: singer-songwriter die precies weet wat de jeugd aanspreekt.
- Emma Heesters: YouTube-fenomeen en zangeres die jonge talenten begrijpt en motiveert op hun eigen niveau.
De focus bij The Voice Kids ligt op begeleiding, groei en plezier, met een format dat aansluit bij de belevingswereld van jonge deelnemers.

Een nieuw format met een duidelijke missie
Wat is er precies nieuw aan The Voice of Holland 2026? Naast de frisse gezichten is vooral de aanpak achter de schermen veranderd. RTL en ITV geven aan structureel te hebben geïnvesteerd in cultuur, veiligheid en werkprocessen. Het doel? Een inspirerende plek waar deelnemers, medewerkers en kijkers zich kunnen herkennen in de kracht van muziek zonder afleiding van negatieve randzaken.
Zoals Peter van der Vorst (RTL) zelf zegt: ‘We zijn er klaar voor om de rode stoelen weer te laten draaien.’ Want daar draait het om. Zo hoopt The Voice weer met een frisse start te beginnen en mensen thuis te entertainen, na alle mistanden die hebben plaatsgevonden in het verleden.
Aanmelden voor The Voice of Holland en Voice Kids 2026
Voel jij je geroepen om je zangkunsten met de rest van Nederland te delen? Vanaf vandaag staat het aanmeldportaal open via rtl.nl/tvoh. Wie kan zich aanmelden?
- Voor The Voice of Holland 2026: iedereen geboren vóór 1 oktober 2009.
- Voor The Voice Kids: geboren tussen 1 oktober 2009 en 1 september 2017.
Heb jij eerder meegedaan aan het gedeeltelijk niet uitgezonden seizoen van 2022? Dan ben je ook van harte welkom om je opnieuw aan te melden. The Voice of Holland en Voice Kids 2026 zijn geen simpele reboot, maar een heruitvinding van een legendarisch format. Verwacht sterke stemmen, nieuwe dynamiek, en een tv-ervaring die laat zien dat leren van het verleden de weg is naar een sterkere toekomst. De rode stoelen wachten, durf jij te draaien?